Foto's gaan niet lukken....dus verhaal van Rotorua tot Christchurch
Ja hoor zijn we weer, dus ga maar weer naar http://maps.google.com en reis met ons mee!
Zoals we het 1 na laatste verhaal eindigde zijn we naar de vulcanic valley geweest in Rotorua. Ze vragen er erg veel geld voor....maar het is zeker de moeite waard. Van werkende gijzers tot aan stinkende warmwaterbronnen.
Vervolgens richting Taupo waar we die nacht op een te verre camping hebben geslapen midden in het woud. Ook best koud....en de volgende ochtend vroeg op om om 8u bij de warmwaterstream te zijn midden in een park van Taupo....bizar lekker!!! heerlijk kunnen wassen in warm water (zoals je kan zien op de foto van Maaike :-).
Na deze heerlijke stream alles in het zelfde park laten drogen waar de temp opliep richting de 30C..Droog en wel naar Tongariro waar we de volgende dag een behoorlijk pittige track te wachten stond.
Ons was al duidelijk gemaakt dat windsnelheden boven de 65kmph de Tongariro crossing van 8u erg lastig zouden maken omdat er een punt is waar de wind wordt samengeperst en dus tot heftige taferelen zou kunnen leiden. Op de camping aangekomen afgesproken met de beheerder dat we de volgende ochtend zouden kijken hoe de wind was en dan zouden beslissen....de walk wel of niet te doen (De camping is betrokken bij de pendel richting en van ' one way' crossing).
De volgende ochtend fris en fruitig bij de receptie waar de camping eigenaar duidelijk wilde laten merken dat de crossing op deze dag geen 'kattepis' is. Maar omdat de dagen erop het weer niet zou turnen...hebben we toch besloten om te beginnen aan de crossing en zo nodig terug te keren naar de carpark.
Het begin tot 1,5u was goed te doen....wel wat wind...maar ging prima! Totdat we begonnen met de beklimming en ons meer duidelijk begon te worden over de kracht van de wind.
Op het beruchte 300m stukje was het haast niet te doen. Je kon niet blijven staan en moesten dus op handen en knieen verder. Inmiddels zagen we nagenoeg iedereen terug gaan naar het beginpunt van de track. Maar we hadden vernomen dat na deze 300m de wind gunstiger zou zijn dus wij gingen stug door, ondanks dat we midden in een steentjes/zandstorm stonden. Uiteindelijk zijn we al glijdend op onze billen langs de top ipv. over de top (het ergste punt) bij het rustigere gedeelte aangekomen. Vanaf hier was het prima te doen en werden we beloond met een mooi uitzicht op de kraters en het landschap. Na afloop hoorden we dat er die dag windsnelheden van 100 km/h waren gemeten en dat er maar een stuk of 10 mensen het einde hebben gehaald!! Na deze heftige tocht hadden we eigenlijk alles van ons lijstje gedaan en zijn we de dag erna op ons gemak naar Napier, plaatsje aan de oostkust gereden. Hier vandaan zijn we de volgende dag (28e) naar Wellington gereden waar we op 29 nov de boot zouden nemen naar het zuiden! Van wellington hebben we buiten het internetcafe (waar we geskypt hebben met ouwetje, moek en daan) en een klein rondje door het centrum nog niet veel gezien, dat komt nog als we terug gaan.
Na een bootreis van 3.15 uur kwamen we aan in Picton, waar het weer helaas al een stuk minder was dan in Wellington maar wel DROOG (dat zouden we de komende 4 dagen niet meer kunnen zeggen). Wat ga je doen als het regent? inderdaad een wijntoer op de fiets in Blenheim! Ze dachten echt dat we gek waren,tot ze hoorden dat we uit nederland komen (ja uit nederland komen de debielen die ook in de regen de fiets pakken). De wijntoer, waar je langs verschillende Winery' s gaat om verschillende wijnen te proeven, was erg geslaagd zeker toen het aan het eind van de middag opklaard. Toen het de volgende dag weer regende hebben we besloten om via Kaikoura naar de Hanmer springs te gaan, om daar heerlijk in de warme spa-pools te liggen!! echt super! Dag 4 begon weer met regen, gelukkig was het droog toen we opnieuw in Kaikoura aankwamen. Hier hebben we de peninsula walkway gelopen, een wandeling langs de kust. Een hoop zeehonden en broedende meeuwen gezien van dichtbij.' s avonds zijn we doorgereden naar Christchurch. Hier hebben we vandaag rustig aan het centrum bekeken en biertjes gedronken in de zon en daar gaan we nu mee verder.....
ps: Alvast gefeliciteerd met sinterklaas!!!
Heftig wat jullie allemaal doen en beleven ,maar erg leuk en intressant om te volgen.Nog heel veel plezier van jullie reis,en blijf gezond.
Groetjes
Oom Jan en Tante loes
jaaawelllll als een van de weinige langs de top van de berg! zoals een echte bikkel het doet!
lekker biertjes drinken ouweeee!
proost
echt leuk om jullie te volgen en om zo tussen de sinterklaasdrukte nog iets te bespreken te hebben tijdens de koffiepauze op het werk.
PS Tim op 10 december kan je tijdens de kerstborrel je kerstpakketje in ontvangst nemen.......:)
Groetjes, veel plezier en geniet
10eke
Hi Tim en Maaike,
gezellie weer een verhaaltje van jullie...mmm nou een new -zeelands wijntje lekker hoor...en een fietstocht..heerlijk om even gewoon in dit land te fietsen ..moet kunnen toch!.
lieve groet van Sint en de pietermannen
hoi Tim en Maaike
Nou jullie hebben weer veel gedaan. Een wijntje drinken en dan fietsen in de regen. Ach, na de derde stop merk je toch niet meer dat het regent.
Maar weer leuk om jullie belevenissen te lezen.
Liefs Joop en Dineke
He Tim,
Klinkt en ziet er goed uit zeg, wat een spectaculair natuurgeweld. Ik mis alleen de verslagen van jullie broer-en-zus-ruzies en smeuiige flirtpartijen met Australische (of andere) schonen!!! (Je wou toch niet zeggen dat die er niet zijn?)
Jullie missen hier niks hoor, koud, grijs, nat en saai, echt Holland in december dus!
Groetjes en dikke zoen, Gerrie
Hey Timmie!!
Tis alsof ik dik 10 jaar terug in de tijd ga, jullie zijn heel veel dingen aan t doen die ik ook gedaan heb toen. Krijg er n beetje kippenvel van... Als je terug bent moeten we zeker eens ervaringen uitwisselen!
Enjoy!!!!!!! XXX
Hallo Maaike en Tim,
via jullie moeder (mijn collega) jullie weblog adres gekregen.
Wat onwijs leuk om jullie reisverhalen te lezen.
Ik beleef mijn reis van 2 jaar geleden gewoon weer opnieuw, geweldig!!!
Wat gaaf dat jullie de Tongariro crossing hebben gewandeld, bij mij stond hij ook op mijn "to do list" , maar bij mij was hij helaas gesloten.
Hamner Springs, Kaikoura.. allemaal heel herkenbaar.
In Picton heb ik de 4 daagse Queen Charlotte Track gewandeld, dus als jullie daar op de terugweg weer zijn en 't is droog.....
Verder zijn Hokitika (daar kan je eigen jade sieraad maken), Fox Glacier, Franz Jozef (heli hike) echt de moeite waard.
Ik wens jullie onwijs veel plezier op jullie reis, geniet ervan want die tijd komt nooit meer terug. Ik lees met veel herinneringen jullie verhalen.
liefs Annemarie
Hey Maaik en Tim,
wat een super verhalen! Het lijkt net of ik inderdaad een beetje met jullie mee reis. Hier in Nederland is de winter inmiddels echt begonnen, dus ben wel jaloers op jullie zonnige pictures!
Heel veel plezier nog en fijne kerstdagen.
Liefs Klaske
Hallo Tim en Maaike
Alvast een goede kerst en een gezond 2010 gewenst. En nog veel reisplezier
Hier dikke sneeuw, bijna witte Kerst, verkeer bijna niet mogelijk in Nederland. Feyenoord heeft zaterdagavond nog wel met panty's aan gespeeld. Nu rest van de competitie afgelast.
Wij wensen jullie alvast hele goede Kerstdagen en een goede jaarswisseling daar in Down Under!
Groetjes en liefs,
Iris, Thomas, Hans en Leontine
Echt gaaf om die verhalen van jullie te lezen.....tnx.......zo ervaar je het bijna zelf ;)....
Knap hoor! Stoer gewoon............. doorgaan............tuurlijk....bikkels!!!
Weten jullie al waar jullie de kerst en/of oud en nieuw gaan doorbrengen?
Nou iig hele fijne feestdagen en een waanzinnig 2010!!
Liefs x