Foto's zeggen soms meer dan woorden... maar toch hier een verhaal van Darwin tot aan Adelaide
Zoals jullie op de foto's hebben kunnen zien heb ik de laastste dagen in Cairns, naast in het zwembad liggen, nog meer gedaan. Namelijk de vliegtrip over de great barrier reef. We werden door de belgische jongen van het reisbureau uitgenodigt, hij had zijn vleigbrevet. Wij hoefden alleen voor de huur van het vliegtuigje te betalen en hij kon uren maken zodat hijbinnekort voor zijn commercieel vliegbrevet kon gaan.Het wasecht geweldig zoals jullie wel kunnen zien op de foto's. De trip duurde ongeveer een uur, in een vier-pers. vliegtuigje (dat is klein!!).
Twee februari was het dan zover, mijn vlucht naar Darwin. In Darwin ben ik met een erg leuke groep op een twee-daagse tour naar het Kakadu national park geweest. Aboriginals, krokodillen, bergen en watervallen. Vanuit Darwin ben ik met de bus naar Alice springs gegaan, met een tussenstop in Katherine. In katherine was door het regenseizoen niks te beleven helaas en het was vooral heel erg heet!! Na een nachtrit kwam ik vervolgens aan in Alice springs. In Alice springs ben ik op een drie daagse tour naar Uluru, Katja tjuta en de Kings Canyon. Een erg mooie en leuke trip! We sliepen buiten in een soort 'matraszak' onder de sterren. Zonsondergang en zonsopgang bij Uluru waren geweldig.Ondanks dat UluruDE bezienswaardigheid is in de outback in Australievond ik deKings Canyon walk nog indrukwekkender. Het uitzicht en de kleur was echt super.
Toen van Alice springs naar Adelaide met een twee daagse express tour. Een tocht van twee dagen over 1 rechte weg door een landschap met niks dan zand, rotsen en wat bomen (zoals ik bij de foto's al verteld heb). We sliepen in Coober pedi, een plaatsje die bekend staat om zijn opal. Er zijn hier dan ook een hoop mijnen te vinden en 70% van de huizen is onder de grond gebouwd. Mede omdat de mijnen er al waren, maar ook omdat de temperatuur hier stabiel is (rond de 22 graden), terwijl het buiten dus 40 graden is! Wij hebben (zoals op de foto te zien) in een hostel onder de grond geslapen. Gisteravond ben ik in adelaide aangekomen. Overmorgen ga ik naar Kangaroo island en dan daarna waarschijnlijk via the great ocean road naar melbourne.
Hallo Maaike,
Bedankt voor de verhalen en foto's. Blijf genieten!
En Tim....lukt het weer een beetje te schakelen naar het (werk)leven in Nederland?
Groetjes van De Fitskies.
Whaa toch wel heerlijk om even een verhaal te lezen. Wat vet zeg! 40 graden blijft toch heet :P
@leontine
Ja ben weer behoorlijk bijgekomen. was wel wennen hoor. Werken is nog steeds een beetje wennen....maar begin weer aardig in het ritme te komen
Ha die Maaike, fijn om weer iets van je te horen! Je maakt genoeg mee zo te lezen. En wij maar in de sneeuw zitten. Blijf maar lekker genieten, maar geen gekke dingen doen. Dikke kus Oma.
Maaike, het blijft heerlijk om je ervaringen te lezen. Echt geweldig wat je allemaal meemaakt!!!
Hoi Maaike Erg leuk om weer wat van de belevenissen te volgen zonder. Zo te lezen (en te zien) vermaak je je prima. Alleen 40 gr lijkt me best veel, maar ja sneeuw en -5 is ook niet alles. Kijk je wel uit met de krokodillen, ze kunnen bijten hoor.
Marty (en Leonie)
Hey Maaik! Leuk om je verhalen te lezen en foto's te zien!! Geniet er maar van!
X Floor
Hi Maaike(zonder Tim)..Genieten doe je gewoon verder in je eentje met mensen die je tegen komt.Wat is Australie GROOT he...al die afstanden...gaaf omdat allemaal tegen te komen ...al die veranderingen van de natuur.
Darwin gezien en verder weer naar Melbourne llieve groet Titia en de rest
Gaaf hoor allemaal!!!Heel veel fun verder!!
Gr
Hey Tut,
Leuk hoor!!!! Wij zitten nu in Adelaide, tis hier gezellig!!!! Jammer dat we je net mis zijn gelopen zeg hier!!! Maar ja we zien je wel weer in HOLLAND!!!!! Volgende week alweer naar huis: jeeee, naar sneeuw ijs en glibberigheid!!!
Nog heel veel plezier meid, geniet ervan!!!!
Kus
Resi en Nicole