back in wellington, het noordeiland!!
jullie weten het inmiddels: haal google maps er maar weer bij en reis met ons mee!!
Christchurch, inmiddels ruim twee weken geleden, is waar we het vorige verhaal geeindigd zijn dus daar zullen we dan ook beginnen. Na Christchurch zijn we op aanraden van een stel naar Akaroa gereden, leuk plaatsje maar niet super, vervolgens doorgereden naar Oamaruwaar we de volgende ochtend pinquinszouden gaankijken. Nartuurlijk hadden we maar half gelezen waar het omging en bleken we de pinquins dus of 'sochtends vroeg of aan het eind van de middag tekunnen zien, als ze van de zee naar een oude steengroeve verhuizen om de nacht door te brengen of andersom, wij waren er om 1 uur smiddags!! wel een leuk oud centrum... Vervolgens via de Mouraki boulders (hele ronde grote keien op het strand bij mouraki, met een heel verhaal erachter) naar Dunedin gereden. Hier wilden we mountainbikes huren om de volgende dag op de fiets de otago peninsula te zien. Dit bleek helaas een wat lastigere vraag dan we verwacht hadden: 1 zaak met fietsverhuur, te smalle wegen, te hoge bergen of te wel het werd afgeraden (maar het stond toch echt in de krant als 1 van de 3 must do's, vreemd dus). Maar ja de volgende dag toch maar onze trouwe vriend gepakt (de auto) om het schiereiland te verkennen! mooi: albatrossen, zeehonden, pinquins, mooie wandelingen langs de kust en tussen de zandduinen (die erg bijzonder zijn hier!) door.Toen op afraden van een hoop mensen, maar op aanraden ('het is het mooiste deel van nieuwzeeland') van hetzelfde stel als Akaroa (we hadden beter moeten weten) toch verder naar het zuiden gereden. Toch nieuwsgierig naar wat er dan zo mooi zou moeten zijn... Op de camping in de Purakaunui Bay, de Jacks blowhole (een soort gat in de kust waar de golven omhoog gespoten worden) en de porpoise bay na was het landschap niet heel bijzonder, maar we hebben t wel zelf kunnen beoordelen!! Toen Fjordland National Park! en het regende, het regende!!! We waren voorbereid op veel regen daar, maar dit was wel heel veel! We wilden gaan kayakken in de milford sound,maar dat werd afgelast. Dus dagje later kayak ingepland! Fjordland issuper in de regen: overal watervallen, wolken rond de bergen, hardstromende rivieren! en de volgende dag: zon! super dag in de kayak met als afsluiter dolfijnen! (wat erg bijzonder is daar)
Queenstown dan (de partycity van nieuw zeeland): met als hoogtepunt de Nevis arc! filmpje zegt meer dan woorden, dus zie de link bij video's. Toen via de westkust naar de Abel Tasman. De gletsjes zijn mooi, maar de pancake rocks (rotsen aan de kust opgebouwd als een stapel pannenkoeken) zijn echt gaaf! Het laatste stuk van de westkust ook super! Toen Abel Tasman, waar we een gedeelte van de abel tasman track (langs de kust in het Abel tasman National Park)in twee dagen zouden gaan lopen, van totaranui naar het begin van de walk in marahau met overnachting in de Bark bay hut. Op 16 november hebben we onze auto in Marahau achtergelaten en werden we met de watertaxi afgezet in Totaranui met de backpacks. Na 1,5 uur lopen moesten we even wachten tothet'low tide'werd, omdat je twee gedeelten van de track alleen ongeveer 2 uur voor en 2 uur na low tijd kan oversteken. Na 5,5 uur zwoegen (berg op berg af, met de backpacks, maar wel met super uitzicht en super weer) kwamen we aan bij de hut! De volgende dag stond 7 uur lopen op de planning naar Marahau, weer zat het weer mee! (na 2,5 week veel regen, hadden we het verdiend wanneer we het echt nodig hadden, want deze track in de regen is toch niet zo heel erg leuk!). Echt een mooie track, maarna die twee dagen deden onze voeten, benen en nek toch wel heel ergpijn en waren we blij dat we onze auto weer zagen! De laatste twee dagenzijn we richting picton gereden, via de Queen charlotte drive en de Marlborough Sounds. En toen was het alweer tijd om de boot te nemen naar het noord eiland, naar Wellington, waar we nu zitten! We zullen nog een paar dagen op het noord eiland blijven, waaronder nog twee dagen bij ' die mensen'. In new plymouth zullenm we afscheid nemen van de auto en kerstavond vieren en dan vliegen we eerste kerstdag naar sydney!
fijne kerstdagen!!!!!!
Gaaf weer een bericht te lezen. Jullie ook fijne kerstdagen en nu na genieten in Nieuw Zeeland, op naar Australie.
Daar natuurlijk geen regen meer.
Goede morgen lieve allebei...wij hier in de sneeuw en jullie heerlijk in de zon...geweldig het filmpje doodeng..wel leuk met zijn 2en naar beneden al die adrenaline... Verder hebben jullie weer veel gezien te gek hoor Straks naar Australie wij genieten mee
kuskus E&T&M&M
Hallo beide,
Wat gaaf zeg allemaal, jullie maken wel veel mee. Hier hebben we wintersport, eindelijk witte kerst.
Dat missen jullie dan weer.
Prettige kerstdagen en veel plezier in Sydney met oudjaar.
Beatrice en Kees-jaap
Ha die Tim,
Echt gaaf zeg jullie filmpje! We volgen jullie.
Wij zijn net terug uit Keulen met het rayon, niet zo spectucalair, maar zeker ook superleuk. Fijne kerst en jaarwisseling.
Groetjes en geniet!!
Tineke
Ziet er echt cool uit daar ... mooie plaatjes!
Die jump van 134 m zag er echt spannend uit ... hopen dat je schoon ondergoed bij je had :)
We wensen jullie hele fijne Kerstdagen en daarna op naar Sydney om daar Oudjaar te vieren ... jullie zijn straks 12 uur eerder in 2010 dan wij :)
Heel veel plezier en groetjes van ons (en een kus van Enrico)